Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

BATONIKI PROTEINOWE czekoladowe z migdałami, daktylami i masłem orzechowym

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji:

Przepis na 10 Porcje

Składniki:

  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g migdałów ze skórką
  • 50 g daktyli
  • 2 jajka
  • 4 białka jaj
  • 500 g twarogu półtłustego
  • 180 g białka serwatkowego w proszku (odżywki białkowej) czekoladowego lub waniliowego
  • 180 g erytrytolu
  • 150 g masła orzechowego
  • 100 g banana
  • 100 g napoju owsianego lub migdałowego

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane zmielić na mąkę.
  2. Czekoladę, migdały, daktyle zmielić tak aby były wyczuwalne małe kawałki. 5 łyżek tego grudkowatego proszku odsypać do miseczki.
  3. Do miski miksera włożyć: wszystkie składnik – oprócz odsypanego proszku. Zblendoweć/zmiksować na gładko.
  4. Przelać masę do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 30 x 20 cm. Posypać resztą proszku.
  5. Piec 25 minut w 170 stopniach, grzałka góra-dół.
  6. Odstawić na godzinę, następnie pokroić na 10 batonów.
  7. Przechowywać w szklanym naczyniu z przykrywką w temperaturze pokojowej – będą bardziej kremowe, można w lodówce, będą bardziej zbite

Smacznego

Udostępnij:

Więcej przepisów:

Chleb portugalski (Pão de água)

Pyszne PESTO z natki rzodkiewki i orzechów włoskich

TARTA z WANILIOWYM BUDYNIEM, TRUSKAWKAMI, NA ORKISZOWO-CYTRYNOWYM SPODZIE, bez cukru

PIZZA NAPOLITANA Jamiego Olivera, PIZZA SZYBKA Gennaro Contaldo

KETO SERNIK Z MALINAMI na czekoladowym spodzie

Drożdżowy i jak piekła go moja św. pamięci babcia Zosia…z dziadkiem

o mnie:

Mam na imię Agnieszka i jestem dietetykiem z pasji do zdrowego stylu życia i do gotowania. Od zawsze chciałam robić to co mnie interesowało od lat i dawało mi ogromną satysfakcję. I tak się jakoś szczęśliwie stało, że po latach pracy w finansach, zostałam również dietetykiem. W końcu wszystko w życiu po coś się dzieje. Cieszę się, że nie brakowało mi siły do nauki i odwagi aby pójść za marzeniami.