Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ZIMOWY COLESŁAW Z CZERWONEJ KAPUSTY

ZIMOWY COLESŁAW Z CZERWONEJ KAPUSTY

Prosta ale jakże pyszna surówka z kapusty, marchwi, cebuli  i jabłka, znana w świecie jako Colesław.

Surówka w ziemie świetne sprawdzi się jako dodatek do pieczonej ryby, mięsa, czy burgera.

Oryginalnie tylko z majonezem, w mojej wersji pół na pół a na redukcji tylko z lekkim jogurtem greckim.

 

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji:

Składniki:

  • 400 g poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 100 g marchewki,
  • 50 g cebuli
  • 100 g jabłka
  • 10 g musztardy
  • 30 g majonezu (na diecie redukcyjnej używamy jogurt grecki lekki)
  • 30 g jogurtu greckiego lekkiego
  • 10 g ksylitolu lub miodu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Marchew, cebulę, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z kapustą i pozostałymi składnikami.

 

Udostępnij:

Więcej przepisów:

Chleb portugalski (Pão de água)

Pyszne PESTO z natki rzodkiewki i orzechów włoskich

TARTA z WANILIOWYM BUDYNIEM, TRUSKAWKAMI, NA ORKISZOWO-CYTRYNOWYM SPODZIE, bez cukru

PIZZA NAPOLITANA Jamiego Olivera, PIZZA SZYBKA Gennaro Contaldo

KETO SERNIK Z MALINAMI na czekoladowym spodzie

Drożdżowy i jak piekła go moja św. pamięci babcia Zosia…z dziadkiem

o mnie:

Mam na imię Agnieszka i jestem dietetykiem z pasji do zdrowego stylu życia i do gotowania. Od zawsze chciałam robić to co mnie interesowało od lat i dawało mi ogromną satysfakcję. I tak się jakoś szczęśliwie stało, że po latach pracy w finansach, zostałam również dietetykiem. W końcu wszystko w życiu po coś się dzieje. Cieszę się, że nie brakowało mi siły do nauki i odwagi aby pójść za marzeniami.