ZIMOWY COLESŁAW Z CZERWONEJ KAPUSTY
ZIMOWY COLESŁAW Z CZERWONEJ KAPUSTY
Prosta ale jakże pyszna surówka z kapusty, marchwi, cebuli i jabłka, znana w świecie jako Colesław.
Surówka w ziemie świetne sprawdzi się jako dodatek do pieczonej ryby, mięsa, czy burgera.
Oryginalnie tylko z majonezem, w mojej wersji pół na pół a na redukcji tylko z lekkim jogurtem greckim.
Wartości odżywcze dla 1 porcji:
- 30
- 85 kcal
- Białka - 2 g
- Tłuszcze - 4.5 g
- Węglowodany - 7.7 g
- Błonnik - 3 g
Składniki:
- 400 g poszatkowanej czerwonej kapusty
- 100 g marchewki,
- 50 g cebuli
- 100 g jabłka
- 10 g musztardy
- 30 g majonezu (na diecie redukcyjnej używamy jogurt grecki lekki)
- 30 g jogurtu greckiego lekkiego
- 10 g ksylitolu lub miodu
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Marchew, cebulę, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z kapustą i pozostałymi składnikami.
Udostępnij:
Więcej przepisów:
o mnie:

Mam na imię Agnieszka i jestem dietetykiem z pasji do zdrowego stylu życia i do gotowania. Od zawsze chciałam robić to co mnie interesowało od lat i dawało mi ogromną satysfakcję. I tak się jakoś szczęśliwie stało, że po latach pracy w finansach, zostałam również dietetykiem. W końcu wszystko w życiu po coś się dzieje. Cieszę się, że nie brakowało mi siły do nauki i odwagi aby pójść za marzeniami.